Printing of Barcode is slow

Knowledge exchange related to the VPE Report Engine and PDF Library

Moderator: IDEAL Software Support

Printing of Barcode is slow

Postby Pidi » Fri Oct 04, 2019 8:53 am

We need to print a label with a 1D barcode (EAN128) to a (mobile) Zebra printer.
The barcode is pretty long; e.g. it contains the text (01)95425038770189(3103)001298(13)040618(10)ITV5490-01

Unfortunately it takes about 30 seconds to print the label.
We have no idea why this is so slow.

Any suggestions?

Regards,

Pieter
Pidi
 
Posts: 8
Joined: Tue Oct 21, 2008 2:35 pm

Re: Printing of Barcode is slow

Postby IDEAL Software Support » Fri Oct 04, 2019 12:55 pm

This was a bug in the 3rd party barcode library we are using. It is fixed in v7.20.
IDEAL Software Support
 
Posts: 1543
Joined: Thu Nov 18, 2004 4:03 pm

Re: Printing of Barcode is slow

Postby Pidi » Fri Oct 04, 2019 12:57 pm

This customer indeed uses an older VPE version.
I will upgrade them.
Thanks.
Pidi
 
Posts: 8
Joined: Tue Oct 21, 2008 2:35 pm

Re: Printing of Barcode is slow

Postby Pidi » Fri Oct 04, 2019 1:40 pm

IDEAL Software Support wrote:This was a bug in the 3rd party barcode library we are using. It is fixed in v7.20.


Hi,

I tested this with v7.2 but it's even worse…

Send this to a preview:
VpeBarcode 100 100 750 300 27 "(01)95425038770189(3103)001298(13)040618(10)ITV5490-01" ""

It won't work. VPE freezes.

When I make the barcode shorter, it works:
Up until this length it takes about 3 seconds: "(01)95425038770189(3103)001298(13)"
Add new characters and all of a sudden it takes over 40 seconds to show the barcode in the preview.
And with the full barcode it takes forever (VPE freezes).

Any ideas?
Pidi
 
Posts: 8
Joined: Tue Oct 21, 2008 2:35 pm

Re: Printing of Barcode is slow

Postby IDEAL Software Support » Fri Oct 04, 2019 11:08 pm

Your application is not loading v7.20. In v7.20 this problem does no longer exist.
IDEAL Software Support
 
Posts: 1543
Joined: Thu Nov 18, 2004 4:03 pm

Re: Printing of Barcode is slow

Postby Pidi » Mon Oct 07, 2019 8:58 am

IDEAL Software Support wrote:Your application is not loading v7.20. In v7.20 this problem does no longer exist.


You are right.
For whatever reason I accidentally used v7.1 in the test.
v7.2 works just fine.
Thanks.
Pidi
 
Posts: 8
Joined: Tue Oct 21, 2008 2:35 pm


Return to VPE Open Forum

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests

cron