VPE stops after calling VPE.Fontname

Knowledge exchange related to the VPE Report Engine and PDF Library

Moderator: IDEAL Software Support

VPE stops after calling VPE.Fontname

Postby Bas » Tue Dec 03, 2019 3:37 pm

I have a problem printing. Sometime my program stops continuing at this line:
Code: Select all
'VB
VPE.FontName = "Symbol" <-- stops executing at this line.
VPE.Print(10,10, "a") 'alpha
VPE.FontName = "Arial"

My program has multiple tab pages with an VPE instance.
Sometimes after 2 times, sometimes 10 times, when printing on a new tab page, it stops running after that line.
So it looks like some memory problem.

But the weird thing is that Visual Studio doesn't catch that error. It just stops continuing the code.
I tried wrapping it in a Try/Catch block, enabling break-on-all-errors in VS, but VS still won't show me an error on that line, it just stops executing.

Is this something you recognize?
Bas
 
Posts: 18
Joined: Mon Nov 07, 2005 3:35 pm
Location: Hellevoetsluis

Re: VPE stops after calling VPE.Fontname

Postby IDEAL Software Support » Wed Dec 04, 2019 4:24 pm

Setting the font name indeed creates a copy of the provided string with the font name. It does nothing else.

We have no explanation, why your program stops at this moment - no one ever reported a problem like this. Most likely you are running out of memory.
IDEAL Software Support
 
Posts: 1555
Joined: Thu Nov 18, 2004 4:03 pm

Re: VPE stops after calling VPE.Fontname

Postby Bas » Tue Dec 10, 2019 12:22 am

Downgrading from 7.2 to 6.1, it just works now.
Bas
 
Posts: 18
Joined: Mon Nov 07, 2005 3:35 pm
Location: Hellevoetsluis

Re: VPE stops after calling VPE.Fontname

Postby IDEAL Software Support » Tue Dec 10, 2019 10:12 am

From a technical point of view, this does not make sense.
IDEAL Software Support
 
Posts: 1555
Joined: Thu Nov 18, 2004 4:03 pm


Return to VPE Open Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

cron